luni, 22 iulie 2013

Băile Felix

Staţiunea Băile Felix este situată în partea de nord-vest a României, în judeţul Bihor, la o distanţă de circa 9 KM de Oradea si la 22km de graniţa cu Ungaria . Aşezată în câmpia Crişurilor la o altitudine de 150 m, staţiunea are un climat continental moderat de şes, cu ierni blânde şi veri temperate cu influenţa mediteraniană, ideală pentru turismul balnear. La dispozitia turistilor întreg anul, staţiunea balneoclimaterică Băile Felix oferă condiţii de relaxare, vacanţă, odihnă şi recuperare. Staţiunea Băile Felix dispune de o bogată bază de tratament, băi termale, ştranduri (Apollo).



Efectele benefice ale apelor termale sunt folosite pentru următoarele afecţiuni:
- Afecţiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrită reumadoidă, spondiloză anchilozantă)
- Afecţiuni reumatismale degenerative (spondiloză cervicală, dorsală şi lombară, poliartroză)
- Afecţiuni reumatismale abarticulare
- Afecţiuni post-traumatice
- Afecţiuni neurologice periferice
- Afecţiuni neurologice centrale
- Afecţiuni ginecologice
- Afecţiuni asociate (boli de nutriţie şi metabolism, boli endocrine).

Nymphaea lotus L. var. (nufar termal) reprezinta unicul caz in care o specie de planta tropicala traieste spontan intr-o clima temperata in Rezervatia Naturala
"Paraul Peţea" din statiunea Baile 1 Mai aflat la circa 3 km de Baile Felix. Nufarul alb poate fi vazut in statiunea balneoclimaterica Baile Felix fiind unul din frumusetile zonei.
Pe langa nuferi, care au fost adusi din Baile 1 Mai, in lacurile artificiale termale din Baile Felix se gasesc cateva specii de Lotusi. Aceste specii de lotusi au fost aclimatizati, fiind adusi din India si Pakistan - Nelurnuncifera, Africa - Nymphea zanzibarena, Asia si Africa - Aeibornia crasepis.
In lacurile artificiale din statiune, pe langa plantele prezentate mai sus se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite. 
 
 
Ştrand Felix este cel mai mare ştrand public din Băile Felix. Acest ştrand a fost reconstruit în 2008, iar în 2009 au fost refăcute şi construcţiile auxiliare care deservesc ştrandul. În momentul de faţă ştrandul "Felix" este cel mai modern ştrand din aceasta parte a ţării. În perimetrul ştrandului se găsesc 6 bazine, pentru toate categoriile de vârstă. Pentru cei mici şi chiar foarte mici au fost construite 2 bazine cu apă termală naturală având o temperatură de 32-34 grade Celsius. Pe lângă acesatea mai sunt 4 bazine pentru cei mari, printre care si un bazin cu valuri. Iubitorilor de senzaţii tari au fost puse in funcţiune 3 tobogane supravegheate tot timpul de personal calificat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu