marți, 24 septembrie 2013

Mafia forestiera

Spiritul lui Avram Iancu renaşte în Apuseni
Moţii s-au răsculat împotriva Mafiei Lemnului şi a protecţiei asigurate de Poliţia de Circulaţie

În noaptea de luni spre marţi peste 100 de săteni din comuna Măguri Răcătău au sechestrat două autotrenuri burduşite cu lemne, despre care ei afirmă că ar transporta material lemnos furat. Camioanele au fost forţate să oprească şi apoi conduse la postul de Poliţie din localitate. Oamenii au cerut intervenţia Poliţiei şi a lucrătorilor Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare (ITRSV), care au declanşat o anchetă.

"Camioanele astea au fost încărcate azi-noapte, pe furiş, în pădure şi urmau să plece. Cel mai probabil direct în Ungaria. Camioanele sunt ale unui pădurar care l-a denunţat pe directorul de la Direcţia Silvică Cluj, Traian Mariş", a povestit un localnic pentru stiridecluj.ro. 

"Cetăţenii nu mai suportă ca firmele să exploateze zeci de mii de metri cubi de material lemnos. Guvernanţii nu se uită la oameni, se uită doar la ce ne impune Uniunea Europeană, dar nu văd că firme din Germania îşi protejează pădurile şi le distrug pe ale noastre. În doi ani, la Măguri Răcătău, au fost tăiaţi peste 100.000 de metri cubi. Dacă lucrurile continuă tot aşa, în doi-trei ani nu o să mai aibă unde să cânte cucul, cum spunea un pădurar de la noi. Adevărul este că pădurea se fură cu acte în regulă ", a explicat un localnic pentru citynews.ro. 
 Mai multe informatii despre implicarea politiei Huedin in furtul si exportului de lemn din Tara Motilor aveti aici.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu