marți, 7 mai 2013

Ce înseamnă blog?


 

Conform Wikipedia.org,  cuvântul "blog" provine de la expresia din engleză web log = jurnal pe internet) este o publicaţie scrisă (un text scris) care conține articole periodice sau și actualizate neîntrerupt ce au de obicei un caracter personal.
Ca regulă, actualizarea blog-urilor constă în adăugiri de texte noi, asemenea unui jurnal, toate contribuțiile fiind afișate în ordine cronologică inversă (cele mai noi apar imediat, sus, la vedere). Acest gen de publicații web sunt în principiu accesibile publicului larg.

 Dacă la început blog-urile erau actualizate manual, cu timpul au apărut „unelte” (programe și metode) care să automatizeze acest proces. Utilizarea unui astfel de software bazat pe browsere Internet este acum un aspect obișnuit al blogging-ului.

Astfel au apărut platforme pentru blog-uri, cum ar fi Wordpress, Blogger, Blogspot.ro .

Un blogger este o persoană care navighează în spaţiul virtual, o persoană care deţine un blog, sau una care postează zilnic pe blog-ul personal sau pe blog-urile altora.

Un astfel de blogger, vreau să fiu şi eu. Dar puteţi fi şi voi. Oricine poate să pregatească un articol şi poate să-l posteze pe alte blog-uri, chiar şi pe acesta. Astfel puteţi fi cunoscuţi de multă lume şi cine ştie, poate aveţi idei ascunse, care ar putea fi fructificate cu această ocazie şi aplicate ulterior în diferite domenii.
Acest blog este dedicat discuţiilor şi ştirilor din toate domeniile şi din toată lumea.
 Orice ştire, orice noutate este binevenită, dar fără injurii asupra altor persoane. 
Respectul faţă de cei din jur reflectă respectul faţă de propria persoană!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu